تحقیق شیوع اختلالات روان شناختی بر اساس آزمون های ترسیمی دانش آموزان

تحقیق شیوع اختلالات روان شناختی بر اساس آزمون های ترسیمی دانش آموزان تحقیق شیوع اختلالات روان شناختی بر اساس آزمون های ترسیمی دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 244 KB

تعداد صفحات : 108

بازدیدها : 261

برچسبها : اختلالات روان شناختی نقاشی پایان نامه

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق پایان نامه بررسی شیوع اختلالات روان شناختی بر اساس آزمون های ترسیمی و نقاشی در دانش آموزان دختر و پسر 12-7 ساله

معرفی پروژه تحقیقاتی و بخشهایی از متن پایان نامه بررسی شیوع اختلالات روان شناختی بر اساس آزمون های ترسیمی در دانش آموزان دختر و پسر 12-7 ساله

کودک دوران اول زندگی خود را که مهم ترین قسمت زندگی است، در خانواده ی خود می گذراند، نخستین تجربه های سازشی وی با اعضای خانواده اش تحقق می یابد. کودک باید بتواند آن چه در دل دارد، آزادانه بیان کند و نقاشی ابزاری مناسب برای بیان این آزادی است. بررسی های جدید در زمینه نقاشی های کودکان از اواخر قرن 19 آغاز شده است و بسیاری از پژوهندگان پیشین بر این گمان بوده اند که نقاشی کودک نسخه ای از یک تصویر در ذهن او می باشد و بنابراین نقاشی های یک کودک، دریچه ای گشوده بر اندیشه ها و احساسات اوست. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی شهر در سال تحصیلی 94-1393 انتخاب شده و نمونه آن 180 نفر از کودکان گروه سنی (12-7) سال بوده اند که 90 نفر آن دختر و 90 نفر آن پسر می باشند که از هر پایه 15 نفر که به صورت نمونه گیری تصادفی از 6 مدرسه شهر انتخاب شده اند.

بیان مسئله

در عصر حاضر هر روز که می گذرد، شناخت هنر کودکان به خصوص نقاشی اهمیت بیشتری می یابد و نقاشی به عنوان وسیله ای ارزنده و مهم برای رشد و پرورش استعداد و خلاقیت و هم چنین برای سنجش ابعاد مختلف عاطفی، هیجانی، رفتاری و هوش کودکان مورد توجه قرار گرفته است. در بین فعالیت های کودک نقاشی فعالیتی است که از تحول شناختی، عاطفی و اجتماعی تاثیر می پذیرد و به همین دلیل به مقیاسی وسیع در تشخیص روانی و روان درمانی به کار گرفته می شود. کودک به وسیله نقاشی، نگرش ها، حالات روحی و عواطف و احساسات زمان حاضر و نیز احساسات و مسایل ریشه دار و ژرف تر خود را بیان می کند.

در شروع دوره پیش از مدرسه، کودکان می توانند عواطف پیچیده ای مثل محبت، ناخشنودی، حسادت و رشک را، هم در سطح غیر کلامی و هم کلامی نشان دهند و کودک با انجام فعالیت آزاد و خلاق هنری و ارتباط آن با خواست ها و نیاز های خود به درک مفهوم زیبایی می رسد.

نقاشی ها در سال های اولیه کودکی، صوری و نمایشی است، در سال های میانه کودکی، مناظر مورد علاقه کودک است و موضوع های انتزاعی و عاطفی نزدیک به سن بلوغ در نقاشی ها ظاهر می گردد. نقاشی ها در عین حال نشان دهنده مفاهیم تصویر تن و نیز تکانه های جنسی و پرخاشگرانه کودک می باشند. پیاژه، اغلب نقاشی ها را بر خلاف سایر شکل های بازی، کوششی به منظور بازنمایی دنیای واقعی نیز به شمار می آورد و بنابراین وجوه مشترک آن ها با پیدایش تصاویر ذهنی بسیار زیاد است.

نقاشی های فرافکنی هنوز هم یکی از ده آزمونی است که بیشترین موارد کاربردی را دارند 41% از روان شناسان گزارش کرده اند که کودکان به ترتیب، نقاشی خانواده، تصویر شخص و سپس تصویر خانه درخت شخص را به کار می برند. عوامل شخصیتی نیز در نتایج آزمون آدمک گودیناف موثر واقع می شوند، کودکانی که از نظر اجتماعی و رفتاری سازگارترند، جزئیات بیشتری را در ترسیم آدمک ملحوظ کرده اند. البته باید توجه نمود که عدم رشد و رسش شناختی کودکان4-5 ساله و گاهی ضعف در تصویر سازی (به ویژه در کودکان اوتیسم ) در توانایی نقاشی های آنان اثر می گذارد...

عوامل موثر بر نقاشی کودک

کودک نیز مانند بزرگسالان همواره با مسائلی مواجه می گردد که تعارض هایی را در وی بر می انگیزد و از آنجا که نقاشی امکان برون ریزی یا فرافکنی تمایلات سر کوفته در زمینه ناهشیار را فراهم می سازد تجلی مسایل کودک در نقاشی شگف انگیز نیست و می تواند بر اساس تفسیر عناصری که در پیرامون یک موضوع اصلی (مثلا آدمک درخت و یا...) به تصویر کشیده می شود راهی به سوی ناهشیاری وی گشود. جوی که بر اساس ترسیم عناصر مختلفِ منظره در نقاشی ایجاد می شود امکان تحلیل مجموعه و درک بهتر آن را فراهم می آورد. به عنوان مثال نمی توان برای تپه های سرسبز با شیب ملایم و کوه های خشک سر به فلک کشیده معنای مشابهی قایل شد. جنگل، خورشید، جاده مزین به گل ها، یک راه باریک بن بست حیواناتی مانند پرنده ،پروانه، ماهی، گرگ و یک سگ هر یک منعکس کننده دل مشغولی های متفاوت کودک اند معانی رمزی مختلفی دارند و می توان آن ها را به منزله شیوه های رمزی بیان ناهشیاری وی تلقی کرد.

هر حیوانی را که کودک ترسیم می کند پاره ای از خصیصه های روانشناختی را می توان نسبت داد و کار تحلیل را از این نقطه آغاز کرد. با این وجود همواره با در نظر گرفتن چارچوب کلی باید بین یک نقاشی ارتجالی کودک که پس از تماشای یک فیلم و یا بازدید از تصویر کشیده می شود تمایز قایل شد.

روش بررسی عواطف بر اساس تست ترسیم آدمک

به منظور بررسی نتایج تست ترسیم آدمک، روشی که در پی می آید توصیه می شود:

نخست سطح تحول یافتگی روانی کودک با استفاده از مقیاسی که در بخش اول این اثر توصیف شد مشخص می گردد. این اولین معیار بهنجاری است چه اغلب اختلالات عاطفی به ایجاد یک تاخیر یا واپس روی که نقاشی را تحت تاثیر قرار می دهند، منتهی می گردند.

بررسی عواطف به وسیله تست ترسیم آدمک در وهله تحلیلی و تالیفی انجام می گیرد. ما این دو وهله را به صورت جداگانه مطرح خواهیم کرد: در وهله نخست، روش تحلیل ترسیم ارائه خواهد شد. این روش عبارت از متمایز کردن ویژگی های مختلف ترسیم، به منظور دریافت معانی مختلف آن هاست و می توان نتایج را در برگه نهایی یادداشت کرد. ویژگی های تحلیلی تحت عناوین" جنبه های کلی نقاشی" و "جنبه های تحلیلی نقاشی" مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

در وهله دوم، به بررسی تالیفی نتایج تحت عنوان "همگرائی نشانه ها" خواهیم پرداخت. به عبارت دیگر، به منظومه های نشانه هایی اشاره خواهیم کرد که بر اساس بررسی تحلیلی نقاشی به دست آمده اند...

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول: کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت و اهمیت به نقاشی کودکان

کاربرد نتایج تحقیق

اهداف پژوهش

سوالات تحقیق

مفاهیم کلیدی

فصل دوم: ادبیات تحقیق

مقدمه

نقاشی چیست

سیر تحول نقاشی در کودک

عوامل موثر بر نقاشی کودک

انگیزه نقاشی

تحلیل و تفسیر نقاشی براساس معنی رمزی عناصر نقاشی

تفسیر کلی تست ترسیم آدمک

روش بررسی عواطف بر اساس تست ترسیم آدمک

روش تحلیل نقاشی آدمک

جنبه های کلی نقاشی

رمز گرائی رنگ ها

جنبه های تحلیلی نقاشی

نظریات نقاشی

پیشینه ی تحقیق

فصل سوم: روش شناسی

مقدمه

روش تحقیق

جامعه آماری

نمونه گیری و روش نوشتن نمونه

متغیرها

ابزار پژوهش

روش اجرای پژوهش

تجزیه و تحلیل داده های آماری

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل اطلاعات

مقدمه

توصیف داده ها

تحلیل داده ها.

فصل پنجم: یافته های پژوهش و بحث درباره ی نتایج آن

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید